Miksi kotisivut eivät näy Googlessa?

Miksi kotisivut eivät näy Googlessa?

Haettaessa tietoa tuotteista tai palveluista, aloitetaan etsiminen useimmiten Googlesta. Saadaksesi palveluita etsivät kotisivuillesi, tulee sivuston nousta hakutuloksissa mahdollisimman korkealle. Tässä blogikirjoitusten sarjassa käymme läpi hakukonenäkyvyyden ensiaskeleet, joiden avulla vasta-alkajakin voi parantaa kotisivujensa Google-näkyvyyttä.

Sanat joilla kotisivut tulisi löytyä

Kotisivujen tulisi listautua hakuihin muillakin sanoilla kuin yrityksesi nimellä. Haettaessa ongelmaan ratkaisua etsitään yleensä palvelua tai vaihtoehtoja. Tarve voi olla myös jäsentymätön, jolloin hakuja tehdään Googlettamalla käsillä olevaa ongelmaa.

Aloita listaamalla nämä asiat:

  1. Yrityksen nimi, paikkakunta tai toiminta-alue
  2. Mitä palveluita tai tuotteita yrityksesi tarjoaa
  3. Millaisiin ongelmiin palvelusi tarjoavat ratkaisun

Jos yrityksesi on autokorjaamo, voisi lista näyttää esimerkiksi tältä:

  1. Korjaamo Oy, Helsinki
  2. autohuolto, öljynvaihto, rengastyöt
  3. auto ei käynnisty, moottorin varoitusvalo palaa, rengas vuotaa.

Tee Googlessa hakuja valitsemillasi sanoilla, vertaile hakutuloksia ja sitä, kuinka paljon hakutuloksia sanat saavat. Tämä auttaa sinua päättämään mitkä sanat ovat yrityksellesi merkityksellisimpiä. Samalla huomaat mihin seuraan haluat oman sivustosi nousevan. Valitse mielestäsi osuvimmat sanat. Valittuja hakusanoja voi olla paljonkin, mutta esimerkiksi 5-10 sanan lista on hyvä alkuun.

Yleisimmillä sanoilla kilpailu on kovaa

Yleisillä sanoilla on yleensä paljon kilpailua, jolloin nouseminen hakutuloksissa ensimmäisille sivuille on vaikeaa. Mieti voisiko hakusana muodostua useammasta sanasta ja olla siten yksilöllisempi ja osuvampi haun tekijälle?

Esimerkiksi jos yrityksesi toiminta on alueellista, hakusanan pariksi on hyvä liittää paikkatieto. (esim. “autohuolto Helsinki”). Näin mahdollisuutesi päästä hakulistauksiin paranee huomattavasti yleisimmilläkin sanoilla haettaessa alueesi palveluita.

Lisää valitsemasi sanat kotisivuille

Kun käytät valitsemiasi sanoja kotisivujen sisällössä, pystyvät hakukoneet nostamaan sivusi mukaan näillä sanoilla tehtäviin hakuihin. Kaikkia sanoja ei tarvitse sijoittaa jokaiselle sivuille, vaan eri sivuja kannattaa optimoida eri sanoille. Joka palvelulle on esimerkiksi hyvä tehdä oma sivu, jotta voit optimoida sivun kyseistä palvelua ajatellen.

Kotisivut eivät näy Googlessa juuri lisätyillä sanoilla heti muutosten jälkeen, vaan hakukonenäkyvyys päivittyy sitä mukaa, kun Google käy päivittämässä tietonsa sivustostasi. Tähän voi mennä useita päiviä tai viikkoja.

Hakukoneoptimointi on jatkuva prosessi

Näillä toimilla mahdollistetaan kotisivujesi listautuminen valitsemillasi sanoilla hakukoneissa. Sitä kuinka korkealle sivusi hauissa nousee ei voi luvata. Blogisarjan seuraavassa osassa käyn läpi minne kaikkialle hakusanat tulisi kotisivuilla liittää, jotta sijoitus hakukoneissa olisi mahdollisimman hyvä.

Rakenna kotisivut helposti itse – tutustu kotisivutyökaluumme

Sarjan osat:

Osa 1: Miksi kotisivut eivät näy Googlessa?
Osa 2: Vinkkejä kotisivujen hakukoneoptimointiin
Osa 3: Näin parannat kotisivujen Google-näkyvyyttä