Mistä on uskottavat verkkopalvelut tehty?

Mistä on uskottavat verkkopalvelut tehty?

Mistä on uskottavat verkkopalvelut tehty?

Stanfordin yliopiston tutkimusyhteenveto vuodelta 2002 on täyttä totta tänäänkin, 15 vuotta myöhemmin. Tutustu 10 kohdan listaan.

Stanford Guidelines for Web Credibility –

10 kohdan muistilista

…Tänä päivänä tarvitaan vain lisäys “myös mobiilissa”.

… Ja hyvin pian: myös esteettömästi.

1. Tee tiedon oikeellisuuden tarkistamisesta helppoa

Uskottavuutta lisäävät tietosisältöä tukevat sitaatit, referenssit ja lähteet. Näin materiaalista näkyy oma luottamuksesi sen uskottavuuteen.

2. Näytä, että sivuston takana on todellinen yritys

Osoittamalla, että sivusto kuuluu legitiimille organisaatiolle, lisää sen uskottavuutta. Helpoin tapa on näyttää fyysiset osoitetiedot. Jäsenyystiedot tai valokuvat toimipaikasta voivat täydentää.

3. Korosta organisaatiosi erityisosaamista

Onko tiimissä kovia asiantuntijoita? Työskenteletkö auktoriteettitahojen kanssa? Oletko kunnioitetun yhdistyksen tai verkostojen jäsen? Vastavuoroisesti: älä linkitä epäuskottaviin sivustoihin, epäuskottavuus tarttuu.

4. Osoita, että sivuston takana seisoo rehellisiä ihmisiä

Osoita ensin, että sivuston ja yrityksen taustalla on oikeita ihmisiä. Seuraavaksi voit korostaa heidän luotettavuuttaan kuvilla tai tekstillä, esimerkiksi henkilöesittelyjen kautta.

5. Tee yhteydenotosta helppoa

Yksinkertaisuudessaan kaunis tapa parantaa sivuston uskottavuutta, on tuoda yhteystiedot selvästi esille: puhelin, sähköposti, katuosoite.

6. Valitse professionaali ja tarkoituksenmukainen ulkoasu

Sivustot arvioidaan hetkessä ulkoasun perusteella. Kiinnitä huomiota taittoon, typografiaan, kuviin, loogisuuteen ym. Tarkoitus ei ole yhdenmukaistaa sivustojen ulkoasuja, vaan sovittaa ulkoasu tavoitemielikuvaan ja tarkoitukseen.

75 percent of consumers admit that they judge businesses’ credibility based on their website design.

STANFORD WEB CREDIBILITY RESEARCH

7. Tee sivustosta helppokäyttöinen – ja hyödyllinen

Uskottavuuspisteitä ropisee sivustoille, jotka ovat helppoja käyttää ja samalla hyödyllisiä. Joskus käyttäjät unohtuvat, kun sivusto suunnitellaan yrityksen egolle tai designerin taidonnäytteeksi. On myös tärkeää, että sivusto toimii ripeästi ja katkotta.

8. Päivitä usein!

Sivusto on uskottavampi, jos sitä selvästi päivitetään – tai ainakin tarkastetaan – usein.

9. Vältä mainoksia

Jos mainoksia on oltava, erota ne selvästi muusta sisällöstä. Kirjoita omat markkinointitekstisi selvästi, suorasti ja rehellisesti.

10. Vältä virheitä

Kirjoitusvirheet ja rikkinäiset linkit haittaavat sivuston uskottavuutta enemmän kuin kuvittelisi.

Sisällön siivouspalvelu

Kohdat 1-9 ovat sisällöntuotannon ja ulkoasusuunnittelun linjauksia tai prosesseja. Kohta 10 paisuu ylläpitäjälleen suureksi haasteeksi ajan myötä, jos kohdan 8 kehotuksen mukaisesti sivustoa on täydennetty ja päivitetty usein.

Kysy meiltä sisältövirheiden skannauspalvelua – ajoittaisen suursiivouksen jälkeen on taas hyvä jatkaa laadukasta sisällöntuotantoa! Samalla saat analyysin sivustosi esteettömyydestä – erityisryhmäkäyttäjien saavutettavuusvaatimukset ovatkin sitten 2020-luvun ehdottomia laatukriteereitä.

Automaatiota voi täydentää asiantuntijan suorittamalla verkkosivuston rakenteen kartoituksella ja kehitystyöllä – jos siivouksen lisäksi pistettäisiin sisustuskin uusiksi!

Lähde:

Fogg, B.J. (May 2002). ”Stanford Guidelines for Web Credibility.” A Research Summary from the Stanford Persuasive Technology Lab. Stanford University. www.webcredibility.org/guidelines