Verkkotunnuksen uusinta

Domain (verkkotunnus) uusitaan uusimismaksua vastaa. Uusimismaksu veloitetaan etukäteen ja sen tulee olla maksettuna ennen domainin uusimisen eräpäivää. Eräpäivän jälkeen useimmat verkkotunnukset ovat 30 päivän suoja-ajalla, jonka aikana voi myös uusia mutta tällöin sivusto tai sähköposti eivät toimi.

fi-verkkotunnukset vapautuvat automaattisesti 30 päivän suoja-ajan jälkeen rekisteröitäväksi. Kuka tahansa voi rekisteröidä fi-domainin tällöin.

Useimmat kansainväliset verkkotunnukset menevät 30 päivän suoja-ajan jälkeen lunastustilaan (Redemption Period). Tällöin verkkotunnus voidaan palauttaa lunastusmaksua vastaan. Kun lunastusaika päättyy niin verkkotunnus vapautuu kenen tahansa rekisteröitäväksi.

eu-verkkotunnuksilla ei ole suoja-aikaa vaan menevät heti lunastustilaan erääntymisen jälkeen. Tällöin verkkotunnus voidaan palauttaa lunastusmaksua vastaan. Kun lunastusaika päättyy niin verkkotunnus vapautuu kenen tahansa rekisteröitäväksi.

Automaattisen uusinnan hallinta

Hallintamme kautta voit kirjautuneena ottaa käyttöön tai poistaa automaattisen uusinnan käytöstä.

Valitse pudotusvalikosta automaattisen uusinnan tila.

Valitse pudotusvalikosta automaattisen uusinnan tila.

Kun automaattinen uusinta on pois käytöstä, emme lähetä teille laskua verkkotunnuksen uusinnasta emmekä veloita maksukortilta tai Paypalista verkkotunnuksen uusintamaksua. Voit kuitenkin uusia verkkotunnuksen manuaalisesti hallintamme kautta ennen sen erääntymistä.

Kun automaattinen uusinta on käytössä niin veloitamme maksukortiltasi tai Paypalista automaattisesti uusintamaksun. Mikäli käytössäsi on verkkomaksu tai tilisiirto, niin lähetämme teille sähköpostiinne laskun.

Verkkotunnuksen uusinta manuaalisesti

Hallintamme kautta voit uusia verkkotunnuksia manuaalisesti ennen verkkotunnuksen eräpäivää. Voit myös uusia manuaalisesti vaikka sinulla olisi automaattinen uusinta käytössä verkkotunnuksellasi. Voit uusia verkkotunnuksen voimassaoloaikaa 1-5 vuodella riippuen verkkotunnuspäätteestä.