SSL-sertifikaatin käyttöönotto (https)

Webhotelli-palveluissamme on käytössä ilmainen Let’s Encrypt SSL-sertifikaatti *, joka haetaan palveluun automaattisesti.

Suosittelemme testaamaan sivustosi toimivuuden HTTPS-muodossa ennen kuin kaikki kävijät ohjataan käyttämään suojattua yhteyttä. Ota ohjaus käyttöön jos sivusto toimii ongelmitta HTTPS-muodossa (selaimen osoitepalkista osoite alkaa “https//:“). Jos sertifikaatti ei näytä toimivan, voi olla, että sitä ei ole ehditty vielä hakea. Automaattinen sertifikaatin haku tapahtuu puolen tunnin välein. Mikäli toimivuudessa ilmenee ongelmia, ole yhteydessä sivustosi tekijään.

Ohjaa sivusto käyttämään oletuksena HTTPS-salausta

1. Kirjaudu webhotellisi cPaneliin (ohje: cPanel-kirjautuminen).

Valitse cPanelista Tiedostonhallinta.

Valitse cPanelista Tiedostonhallinta.

2. Etsi hallintanäkymästä DOMAINIT -kohdasta haluamasi verkkotunnus. Se voi olla joko valinnassa Domainit, Lisädomainit, Alidomainit tai Aliakset riippuen siitä minkä tyyppiselle domainille haluat ohjauksen tehdä. Oikea verkkotunnus löytyy kuitenkin jostain näistä.

3. Kytke haluamallesi domainille päälle asetus Force HTTPS Redirect

Tämän jälkeen suojaamattomat http pyynnöt ohjataan käyttämään suojattua https-yhteyttä automaattisesti. Huom! Asetuksen voimaantulossa kestää n. 1-2 minuuttia. Mikäli asetus ei tämänkään jälkeen toimi, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme niin korjaamme asian mahdollisimman pikaisesti.

* Let’s Encrypt on Internet Security Research Groupin omistama tavaramerkki. Kaikki oikeudet pidätetään.