Kuinka otan sähköpostitilin käyttöön Outlook -ohjelmalla

Outlook

Ohjeet saattavat vaihdella hieman versioittain, mutta alla on tärkeimpiä asetuksia.

Valitse; Tiedosto

Valise: Tiliasetukset

Valitse: Tiliasetukset

Valitse: Uusi

Valitse: Sähköpostitili

Valitse: Määritä palvelinasetukset tai muuta palvelinlajit manuaalisesti

Valitse: Seuraava

Valitse: Internet-sähköposti

Täytä tietosi

Valitse protokolla, jota haluat käyttä, joko POP3 tai IMAP
Lue artikkeli [Mitä eroa on POP3- ja IMAP-protokollissa?]

Saapuvan postin palvelimen osoite on
sposti.foral.net

Lähtevän postin palvelin:
sposti.foral.net

Käyttäjätunnus on muotoa etunimi.sukunimi@yritys.fi. (Lisää käyttäjätunnukseen sähköpostin loppuosa)

Salasana on se, joka sähköpostille määritettiin sitä luodessa. Olet saanut sen asiakaspalvelustamme

Valitse: ”Lisää asetuksia…”

Lähtevän postin palvelin -välilehdessä
Jos käytät palvelintarjoajasi lähtevän postin palvelinta, varmista, ettei ”Lähtevän postin palvelin
(SMTP) edellyttää käyttöoikeuksien tarkistusta” ole ruksattu.

Jos käytät sposti.foral.net palvelinta, ruksaa ”Lähtevän postin palvelin (SMTP) edellyttää käyttöoikeuksien tarkistusta” ja
”Käytä samoja asetuksia kuin saapuvan postin palvelimessa”

Valitse Lisäasetukset-välilehti
Mikäli käytät IMAP -protokollaa portin tulee olla 993

Tai

Mikäli käytät POP3-protokollaa portin tulee olla 995
Lähtevän postin palvelin (SMTP): 25
Valitse alapuolelta ”Käytä salattua yhteyttä” –pudotusvalikosta TLS

Klikkaa OK
Seuraava
Valmis