Kuinka muutan sähköpostin käytön salattuun muotoon

SSL-salaus parantaa sähköpostin tietoturvaa, koska silloin kaikki sähköpostiliikenne työaseman ja palvelimen välillä on salattua. Normaalissa POP/IMAP sähköpostiyhteydessä tieto työaseman ja palvelimen välillä liikkuu salaamattomana.

SSL-salaus on automaattisesti käytettävissä kaikilla sähköpostiasiakkailla.

SSL-salaus antaa samalla myös mahdollisuuden käyttää lähtevän postin palvelinta minkä tahansa palveluntarjoajan verkossa, tällöin sinun ei tarvitse vaihtaa lähtevän postin palvelimen asetuksia matkustellessasi.

SSL-salauksen käyttöönotto Microsoft Outlook: issa
Käytettäessä SSL-salausta saapuvan postin palvelin on posti.foral.net ja lähtevän postin palvelin posti.foral.net
– Avaa Microsoft Outlook
– Valitse Työkalut – Tiliasetukset
– Tarkista, että saapuvan postin palvelin –kenttässä lukee posti.foral.net
– Tarkista/vaihda Lähtevän postin palvelin (STMP) –kenttään posti.foral.net
– Valitse sähköpostitili aktiiviseksi ja valitse ”Muuta”
– Napsauta ”Lisää asetuksia…” –painiketta
– Valitse Lähtevän postin palvelin -välilehti
– Laita rasti kohtaan ”Lähtevän postin palvelin (SMTP) edellyttää käyttöoikeuksien tarkistusta”
– Käytä samoja asetuksia kuin saapuvan postin palvelimessa
– Valitse Lisäasetukset-välilehti
Mikäli käytät IMAP -protokollaa portin tulee olla 993
Tai
Mikäli käytät POP3-protokollaa portin tulee olla 995
– Lähtevän postin palvelin (SMTP): 25
– Valitse alapuolelta ”Käytä salattua yhteyttä” –pudotusvalikosta TLS
– Hyväksy muutokset OK-painikkeella
– ”Testaa tilin asetukset” –painikkeella voit testata tehdyt tiliasetukset
– Valitse Seuraava
– Valitse Valmis