fi-domain

Planeetta on virallinen .fi-verkkotunnusvälittäjä. Varaamme .fi-verkkotunnukset suoraan Liikenne- ja Viestintävirasto Traficomilta. Verkkotunnusvälittäjän tehtävä on huolehtia verkkotunnuksista (domain) ja auttaa sinua kaikissa verkkotunnukseesi liittyvissä asioissa. Palvelussamme voit rekisteröidä uusia ja hallita jo kauttamme rekisteröimiäsi domaineja.

Voit varata domainit odottamaan myöhempää käyttöä tai ottaa ne käyttöön kotisivujesi ja sähköpostiesi osoitteena palveluidemme avulla.

Fi-domainin voi rekisteröidä voi kuka tahansa. Aloita tarkistamalla onko haluamasi domain vapaana. Suojattuun nimeen tai tavaramerkkiin liittyvää fi-domainia ei saa rekisteröidä. Tarkistathan alla olevista linkeistä ennen domainin rekisteröintiä, ettei domain loukkaa Suomen ja EU:n alueella suojattua nimeä tai tavaramerkkiä.

Mikä on suojattu nimi tai tavaramerkki?

Mitä merkkejä fi-domain voi sisältää?

Fi-domain voi olla 2-63 merkkiä pitkä ja sisältää:

  • Kirjaimet a-z, å, ä ja ö
  • Numerot 0-9
  • Tavuviiva/miinusmerkin (-)
  • Suomessa puhuttavan saamen kielen merkitTavuviiva/miinusmerkki ei voi olla domainin ensimmäinen eikä viimeinen merkki. Kolmas ja neljäsmerkki eivät molemmat voi olla tavuviivoja (poikkeuksena kansalliset merkit å, ä ja ö ACE – ASCII Compatible Endcoding muodossa olevat).