DNS-ongelmia sunnuntaina 4.6.2023

Noin klo 09:00 alkaen on esiintynyt yleisiä, useita operaattoreita koskevia, nimipalveluongelmia. Planeetan ylläpito on asiasta tietoinen ja asiaa tutkitaan eri yhteistyökumppaneidemme kanssa.

Käynnissä on useita isoja palvelunestohyökkäyksiä, jotka vaikuttavat nimipalveluiden toimintaan. Ongelma yleensä näkyy sillä, että esimerkiksi kotisivun osoitetta ei saada nimipalvelusta selvitettyä ja tämän vuoksi sivustolle ei välttämättä pääse.

Tilanne on aktiivisessa selvityksessä usealla eri taholla. Verkkomme pääyhteydet ovat vahvasti palvelunestohyökkäyksiä suodattavalla laitteistolla varustettuja. Todella suurien hyökkäysten ollessa kyseessä verkon toiminta saattaa kuitenkin hetkellisesti hidastua.

Päivitys 4.6.2023 klo 16:00

Tilanne on normalisoitunut ja asiaa on käsitelty laajemmin myös transit-yhteyksiä tarjoavien kumppaneidemme kanssa. Häiriöiden taso vaihteli ja välissä oli myös pidempiä aikoja kun nimipalvelut toimivat normaalisti. Yhteyksien toiminnan valvontaa jatketaan tarkennetusti ja mahdollisiin ongelmiin reagoidaan välittömästi.