Postipalvelinten vanha osoite poistuu käytöstä

Sunnuntaina 20.10.2019 poistamme käytöstä vanhat postipalvelimet, joiden osoitteiden loppuosa on muotoa .planeetta.net. Mikäli sähköpostiohjelmasi käyttää kyseistä postipalvelinta, lakkaa sähköpostiohjelmasi toimimasta. Saat sähköpostiohjelman takaisin toimintaan päivittämällä palvelinasetukset. Voit käyttää sähköpostiasi webmaililla vaikka sähköpostiohjelma ei toimisi.

Käytössäsi voi olla poistuvat palvelimet, jos sähköpostitili on asennettu koneellesi tai puhelimellesi ennen marraskuuta 2017 etkä ole päivittänyt postipalvelimia tämän jälkeen. Olemme 19.10.2017 tiedottaneet sähköpostitse postipalvelimen osoitteen muuttumisesta.

Nykyinen ja käytössä säilyvä postipalvelin on planeettamail.fi

Tarkista saapuvan ja lähtevän postin palvelimet

Jos epäilet, että käytössäsi voi olla poistuvat postipalvelimet, suosittelemme tarkistamaan asetukset käyttämästäsi sähköpostiohjelmasta. Mikäli ohjelmaan on asetettu saapuvan postin palvelimeksi planeetta.net-loppuinen osoite, aseta sen tilalle planeettamail.fi -päätteinen osoite. Esimerkki: mail05.planeetta.net on jatkossa mail05.planeettamail.fi

Sähköpostiohjelmakohtaiset asetukset löydät sivuiltamme Omat palvelusi -osion alta kohdasta “Hae sähköpostiasetukset”.

Pikaohjeet yleisimpien sähköpostiohjelmien asetusten tarkastamiseen

Outlook 365

Tiedosto -> Asetukset -> Lisäasetukset -> Lähetä tai vastaanota -> Muokkaa -> valitse oma tili vasemmasta listauksesta -> Tilin ominaisuudet  -> asetuksista riippuen joko välilehti “Exchange Activesync sähköposti” tai “Imap sähköposti”

Outlook 2016 ja vanhemmat

Tiedosto -> Tiliasetukset -> Tiliasetukset -> Valitse oma sähköpostilaatikko listalta -> Muuta -> välilehti Yleiset

Thunderbird

Saapuvan postin palvelin: Klikkaa hiiren oikealla painikkeella vasemmasta puolen kansiolistasta omasta sähköpostiosoitteesta -> valitse Asetukset -> Palvelimen asetukset

Lähtevän postin palvelin: Klikkaa hiiren oikealla painikkeella vasemmasta sähköpostilistalta omasta sähköpostiosoitteesta -> valitse Asetukset -> Lähtevän postin palvelin -> valitse listalta oma sähköpostiosoite. Palvelimen osoite näkyy alapuolella.

Mac Mail

Valitse vasemmasta yläkulmasta Mail -> Asetukset. Valitse Tilit. Valitse vasemman reunan listasta oma sähköpostiosoitteesi ja tämän jälkeen oikealta välilehti Palvelinasetukset.