Planeetta osaksi Loopiaa

Sara Laurell ja Lauri Kasti

Ruotsalainen Loopia Group AB on ostanut tänään Planeetta Internet Oy:n koko osakekannan. Planeetta tarjoaa kestävän kehityksen mukaisia ja pilvipalveluja hyödyntäviä webhotellipalveluja sekä verkkokaupparatkaisuja kaiken kokoisille yrityksille. Kauppa sopii hyvin Loopian kasvustrategiaan Pohjoismaissa ja Itäisessä Keski-Euroopassa sekä mahdollistaa entistä paremman käyttäjäkokemuksen tarjoamisen yli 500 000 asiakkaalle.

Planeetta Internet Oy:llä on yli 20 000 asiakasta ja 36 työntekijää Helsingissä, Joensuussa ja Rovaniemellä. Planeetalla on uskollinen asiakaskunta ja vahva asema Suomen markkinoilla Planeetta, OpsHost, Neutech ja Webhotellit.com brändeillään. Lisäksi Planeetta laajentaa osaltaan Loopia Groupin palveluvalikoimaa muun muassa websivustojen ylläpitopalveluilla ja innovatiivisilla tavoilla tuottaa skaalautuvia pilvipalveluja.

“Loopia Groupin tuella Planeetta on nyt loistavassa asemassa jatkamaan kasvua yritysostoilla Suomessa sekä vahvistamaan asemaansa johtavana kestävän kehityksen mukaisten webhotellipalvelujen tarjoajana.”, sanoo Planeetta Internet Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Lauri Kasti.

“Planeetan fiksut webhotellipalvelut täydentävät Loopia Groupin liiketoimintaa ja tukevat päämääräämme tarjota ylivoimainen käyttäjäkokemus, teknologiset innovaatiot ja erinomainen paikallinen asiakaspalvelu PK-yrityksille ja yksityishenkilöille kautta Euroopan.” sanoo Loopia Groupin toimitusjohtaja Sara Laurell.

Loopialla on kaupan jälkeen yhteensä noin 200 asiantuntijaa ja yli 500 000 asiakasta Skandinavian, Itäisen Keski-Euroopan ja myös Länsi-Euroopan markkinoilla.

Loopia Group on innovatiivinen eurooppalainen web-palveluja ja webhotelleja tarjoava yritys, jonka liiketoiminta keskittyy pääasiassa Ruotsiin, Suomeen, Tsekkeihin ja Slovakiaan. Loopia tarjoaa palveluja asiakkailleen myös Saksassa, Isossa-Britanniassa, Unkarissa, Hollannissa, Norjassa, Serbiassa ja Espanjassa. Yrityksen tärkeimmät brändit ovat Loopia, Active24, Websupport ja Planeetta. Vuodesta 2018 alkaen Loopia Groupin omistajana on toiminut pohjoismainen pääomasijoitusyhtiö Axcel, joka keskittyy keskisuuriin yrityksiin.