Suurin kotimainen webhotelli syntyi yhdistymisen tuloksena

Planeetta Internet Oy ja K & T Neutech Oy ovat sopineet liiketoimintakaupasta, jossa Neutechin henkilökunta, webhotellitoiminta ja asiakkuudet liittyvät osaksi Planeettaa. Yhdistymisen myötä Planeetta ja Neutech muodostavat suurimman kotimaisessa omistuksessa olevan webhotellipalveluntarjoajan Suomessa. Toimiala on keskittynyt voimakkaasti tänä vuonna ja yritysostojen tekeminen kuuluu Planeetankin kasvustrategiaan.

Planeetta Internetin toimitusjohtaja Lauri Kasti
Planeetta Internetin toimitusjohtaja Lauri Kasti

Planeetalla on yhdistymisen jälkeen ylläpidossa lähes 30 000 verkkotunnusta ja yli 15 000 asiakasta. Neutech-kauppa on jatkoa Planeetan kasvustrategialle, johon lukeutuu myös Neobitin ja Foral Designin webhotelli-liiketoimintojen ostaminen viimeisen vuoden aikana. Yrityskauppojen ja liiketoiminnan voimakkaan kasvun myötä yrityksen liikevaihdon odotetaan liki kaksinkertaistuvan lähes 5 miljoonaan euroon.

”Neutechin asiantuntijat vahvistavat Planeetan pilvipalvelutiimiä, joka suorittaa asiakkaidemme verkkopalveluiden jatkuvaa ylläpitoa. Ylläpitopalveluiden kysyntä kasvaa jatkuvasti liiketoimintojen digitalisoituessa ja siirtyessä kohti pilveä. Erityisesti asiakkaiden korkea asiakastyytyväisyys vakuutti meidät Neutechin osaamisesta.

Planeetan strategiana on jatkossakin löytää osaajia yritysjärjestelyjen kautta, koska alaamme vaivaa krooninen työvoimapula. Aiemmin kovin pirstaloitunut toimialamme tulee viimein normalisoitumaan isompiin yksiköihin muutaman seuraavan vuoden aikana.”, toteaa Planeetta Internetin toimitusjohtaja Lauri Kasti.

Digitalisaation ja pilvipalvelujen kehittymisen myötä toimialan yrityksiltä edellytetään entistä korkeatasoisimpia palveluita, joiden tuottaminen vaatii suurempia yksikkökokoja sekä riittävästi ammattitaitoista henkilökuntaa. Webhotellitoimiala onkin konsolidoitunut voimakkaasti tänä vuonna. Suurimmaksi palveluntarjoajaksi Suomessa nousi keväällä ruotsalainen teleoperaattori Telia ostettuaan Nebulan, joka oli aiempi kotimainen markkinajohtaja. Tätä ennen Nebula oli ostanut muun muassa Sigmaticin sekä muita pienempiä kotimaisia toimijoita.

Planeetta Internet Oy on vuonna 2002 perustettu toimivan johdon omistuksessa oleva kotimainen webhosting-palveluntarjoaja. Planeetta myy pienille ja keskisuurille yrityksille verkkotunnuksia sekä niihin liittyviä helppokäyttöisiä palveluja kuten webhotellit, kotisivut, sähköposti ja palvelimet. Vuonna 2016 yrityksen liikevaihto oli 2,6 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa oli 15 henkilöä.

K & T Neutech Oy on perustettu vuonna 1997 ja se onkin yksi vanhimmista webhotellipalveluja tarjoavista yrityksistä Suomessa. Neutechilla on ylläpidossaan lähes 8 000 verkkotunnusta ja 4 000 asiakkuutta. Vuonna 2016 yrityksen liikevaihto oli 735 000 euroa ja se työllisti kuusi IT-asiantuntijaa.