Planeetta Internet on fi-verkkotunnuksien välittäjä 5.9.2016 voimaanastuvassa uudistuksessa

FI-VERKKOTUNNUSTEN KÄYTÄNNÖT MUUTTUVAT 5.9.2016

fi-domainKotimaisten fi-verkkotunnuksien rekisteröinti- ja uusimiskäytännöt muuttuvat 5.9.2016 alkaen kun uusi fi-verkkotunnuksia koskeva laki astuu voimaan. Jatkossa verkkotunnuksen rekisteröinteihin, uusimisiin ja muutoksiin liittyvät asiat hoidetaan verkkotunnusvälittäjien kautta.

Planeetta tulee toimimaan uuden lain määritysten mukaisena verkkotunnusvälittäjänä, joten asiakkaidemme kannalta muutos selkeyttää verkkotunnuksiin liittyvää asiointia. Kaikki verkkotunnuksiin liittyvät asiat hoituvat kätevästi suoraan Planeetan kautta.

 

Muutos ei aiheuta toimenpiteitä asiakkaallemme 

Mikäli verkkotunnuksellanne on voimassa oleva sopimus palvelusta Planeetan kanssa, uusiutuu verkkotunnus aina automaattisesti ilman erillistä ilmoitusta. Näitä palveluita ovat esimerkiksi nimipalvelu, webhotelli, sähköposti, kotisivutila ja kotisivut.

Myös sellaisten verkkotunnusten uusiminen, joilla ei ole käytössä erillistä palvelua, onnistuu jatkossa helposti Planeetan hallintasivujen kautta. Tällaisia verkkotunnuksia voi olla rekisteröitynä esimerkiksi palvelinsopimusten yhteydessä.

Jos olette aiemmin uusineet itse verkkotunnuksenne, ei teidän myöskään tarvitse ryhtyä toimenpiteisiin. Planeetta Internet Oy huolehtii välittäjänä uusimisesta automaattisesti.

Kiteytettynä verkkotunnuslain uudistus ei siis vaadi teiltä asiakkaanamme mitään toimenpiteitä, vaan verkkotunnusten rekisteröinti, uusiminen ja muutokset onnistuvat jatkossa yksinkertaisesti suoraan Planeetan kautta.

Yleistä pohdintaa fi-verkkotunnuslain muutoksesta tulemme myös julkaisemaan blogissamme.

Tervetuloa seuraamaan!