Palvelunestohyökkäyksiä Planeetta Internetin verkkoon

Tiedote 13.8.2015

Verkkoomme on viimepäivinä kohdistunut toistuvasti voimakkaita palvelunestohyökkäyksiä, jotka ovat näkyneet asiakkaillemme yhteyksien hidastumisena tai pahimmillaan hetkittäisinä palvelukatkoksina.

Ylläpitomme on jatkuvassa valmiustilassa näiden hyökkäysten uusiutumisen varalle ja olemme myös ottaneet käyttöön uutta laitteistoa joilla tämäntyyppistä haittaliikennettä suodatetaan tulevaisuudessa tehokkaammin.

Palomuurilaitteistomme on saanut estettyä pääasiallisesti haittaliikenteen pääsyn palvelimille asti, mutta vaikka käytössämme on useiden eri operaattoreiden järeät transit-yhteydet ovat hyökkäysten voimakkuudesta yhteyskaistat menneet tukkoon ja tämä näkynyt hidastumisena tai mahdollisina katkoksina asiakkaillemme hyökkäysten huippuvaiheiden aikana.

Mikäli palvelunestohyökkäysten periaatteet eivät ole tuttuja, voi aiheesta lukea lisää seuraavasta wikipedia-artikkelista : fi.wikipedia.org/wiki/Palvelunestohy%C3%B6kk%C3%A4ys

Pahoittelemme asiakkaillemme hyökkäyksistä aiheutunutta haittaa ja pyrimme tekemään kaikkemme, jotta tämäntyyppisten hyökkäysten ongelmat vältettäisiin.