Planeetta Internet tuo Jelastic-pilvipalvelun Suomeen

Internet- ja pilvipalveluja tuottava Planeetta Internet alkaa tarjota palkittua Jelastic-pilvipalvelua Suomessa. Innovatiivinen Jelastic on maailman ensimmäinen pilvipalvelualusta, jonka kustannukset määräytyvät palvelun todellisen käyttömäärän mukaan.

Jelastic skaalaa automaattisesti palvelimia ylös- tai alaspäin todellisen käyttötarpeen mukaan, ja asiakas maksaa vain käytetystä palvelinkapasiteetista. Esimerkiksi öisin ja viikonloppuisin käyttämättä jäävä palvelu ei aiheuta kustannuksia joutilaana ollessaan. Perinteisessä pilvipalvelumallissa asiakas maksaa sovitusta palvelinkapasiteetista kellon ympäri riippumatta palvelun käyttöasteesta.

Monista muista pilvipalveluntarjoajista poiketen Jelastic ei itse tarjoa hosting-palveluita, vaan hankkii kumppaneita eri puolilta maailmaa. Loppuasiakkaille on aina tarjolla paikallisesti tuotettu ja paikallisen lainsäädännön mukainen palvelu – esimerkiksi suomalainen yritys saa korkeatasoisen pilvipalvelun suomalaiselta Planeetta Internetiltä.

”Monikaan yrittäjä ei tiedä, mitä Suomen lainsäädäntö sanoo ulkomailla sijaitsevien palvelimien käytöstä. Kun palvelin sijaitsee Suomessa, on yrityksen tuntuvasti helpompi toimia nykyisen lainsäädännön mukaisesti”, kertoo Planeetta Internetin toimitusjohtaja Lauri Kasti.

Teknisesti Jelastic on todella innovatiivinen pilvipalvelualusta. Se tarjoaa ensimmäisenä maailmassa Java- ja PHP-alustan PaaS-palveluna (Platform-as-a-Service), jonka avulla valmiit sovellukset saa nopeasti käyttöön ilman muutoksia lähdekoodiin. Lisäksi alustan skaalautuvuusominaisuudet ovat huippuluokkaa. Teknisistä ansioistaan Jelasticille myönnettiin tänä vuonna Java-maailman Oscar-palkintoa vastaava Duke’s Choice Technology Leader Award.

”Suomi on yksi merkittävimmistä IT-alan innovaatiokeskuksista Euroopassa, ja haluamme tarjota suomalaisille innovaatioille ensimmäisen Platform-as-a-Service-ratkaisun. Planeetan asiakkaat saavat käyttöönsä uudenaikaisen hosting-palvelun, joka vauhdittaa suomalaisia innovaatioita edelleen”, sanoo Jelasticin Chief Operating Officer Dmitry Sotnikov.

MySQL-tietokannan luojana mainetta niittänyt suomalainen Michael ”Monty” Widenius toimii Jelasticin neuvonantajana. Useiden eri yhtiöiden hallituksissa istuvan Monty Program Ab:n toimitusjohtajan Wideniuksen nykyinen tietokantaratkaisu MariaDB toimii saumattomasti Jelasticin päälle rakennettujen pilvipalvelujen kanssa.

”Jelastic antaa pilvipalvelun rakentajalle runsaasti vapauksia verrattuna sen kilpailijoihin. Vapaus ja riippumattomuus ovat myös MariaDB:n kehityksen periaatteita, joten nämä kaksi teknologiaa sopivat erinomaisen hyvin yhteen. Jelasticin kehittäjät antavat meille paljon rakentavaa palautetta, jonka avulla teemme MariaDB:stä entistä paremman myös Jelasticin loppukäyttäjille”, sanoo Monty Widenius.

Katso Jelasticin esittelyvideo ja kokeile palvelua maksutta osoitteessa www.planeetta.net/jelastic.

Planeetta Internet
Planeetta Internet tarjoaa luotettavia ja helposti käyttöön otettavia internet- ja pilvipalveluita suomalaisille yrityksille. Vuonna 2002 perustetun Planeetan tuotevalikoimaan kuuluvat kotisivut, palvelimet, laajakaistapalvelut, verkkokaupparatkaisut, sähköpostilaatikot ja www-osoitteet. Planeetta ylläpitää varmoja palvelinjärjestelmiä ja tarjoaa henkilökohtaista palvelua. Planeetta Internetin asiakaspalvelussa vastaa aina asiantuntija, joka osaa ratkaista ongelman.
Lisätietoa: Planeetta.net.

Jelastic
JelasticJelastic on Kaliforniasta käsin toimiva yritys, jonka päätuote on verkkopalveluiden tuottajille kehitetty Jelastic-alusta. Innovatiivinen Jelastic tarjoaa ensimmäisenä maailmassa Java- ja PHP-alustan PaaS-palveluna (Platform-as-a-Service). Jelastic skaalautuu automaattisesti ja jakaa serverikapasiteettia sovellusten tarpeiden mukaan. Kokeile Jelasticia maksutta osoitteessa Jelastic.com.

Jelasticin Chief Operating Officer Dmitry Sotnikov ja tietokirjailija Petteri Järvinen.

Dmitry Sotnikov esitteli tilaisuudessa Jelastic-pilvipalvelun toimintaa käytännössä.Dmitry Sotnikov esitteli tilaisuudessa Jelastic-pilvipalvelun toimintaa käytännössä.