92 prosenttia asiakkaista suosittelisi Planeetta Internetin palveluja tuttavilleen

Toteutimme 23.5. – 20.6.2012 verkkokyselyn. Kysyimme tyytyväisyyttä palveluihimme, ostopäätökseen liittyviä asioita sekä yleistä palautetta 10-vuotiaan Planeetta Internetin toiminnasta. Kyselyn yhteydessä arvottiin osallistujien kesken viisi Jawbone JAMBOX -kaiutinta. Voittajille on ilmoitettu voitosta sähköpostitse.

Kiitosta asiakaspalvelusta ja toimivuudesta

Kyselyyn vastanneista 92 % suosittelisi palveluitamme – palvelinasiakkaista jopa 98 %. Eniten kiitosta ja positiivista palautetta saimme asiakaspalvelusta ja palveluiden toimivuudesta.

Kiitoksien lisäksi saimme myös arvokkaita parannusehdotuksia ja toiveita palveluiden kehittämiseksi.

Vastaajien kommentteja

Olemme koonneet tähän kommentteja, jotka kuvaavat vastausten yleistä linjaa.

”Käytössä ollut kokonaisuus on toiminut teknisesti hyvin, eikä katkoja ole tullut. Huoltokatkoista on infottu etukäteen. Teknisestä tuesta on saanut nopeasti apua sitä tarvitessa.

”Kiitos nopeasta ja ystävällisestä palvelusta. Kärsivällisesti ja ymmärrettävästi olette osanneet ja jaksaneet neuvoa maallikkoakin!

”On hienoa tietää, että ongelmien ilmetessä asiakaspalveluunne voi aina soittaa ja tietää saavansa loistavaa palvelua. Kiitos myös käyttökatkojen vähyydestä ja lyhyestä kestosta.”

”Olen saanut erittäin hyvää ja nopeaa asiakaspalvelua Planeetalta. Asiani on tullut hoidetuksi ripeästi. Kehittämiskohteena pidän Tee-se-itse-kotisivujen palvelutarjontaa.

”Asiakaspalveluun hieman enemmän ”normikieltä”, jotta asiakaskin ymmärtää mistä on kysymys. Liiallinen ammattitermistön käyttäminen ja nopeasti asioiden läpikäyminen puhelimessa on vähän turhauttavaa. Asiakkaan ”tasolle” on syytä hieman laskeutua. Ystävällisyyttä mukaan, kiitos. Turhan pitkät jonotusajat tai vaikeasti saatavilla puhelinpalvelua. Muuten ihan ok, kiitos.

Tee-itse-kotisivut käyttöliittymä vaatii vielä hiomista. Ei ole tosin huono nytkään mutta siinä on vielä parannettavaa.

”Kovin vähän olen ollut yhteydessä, mikä sekin kertoo että homma toimii. Kun olen tarvinnut apua, palaute on ollut nopeaa ja selkeää. Hyvä meininki.”

Asiakaspalvelu, toimintavarmuus ja tukipalvelut hyvin tärkeitä

Kysyimme: ”Kuinka tärkeänä pidät seuraavia asioita, kun olet tilaamassa sähköposti-, palvelin- tai kotisivupalveluita?”. Toimintavarmuus, asiakaspalvelu ja tukipalvelut olivat suurimman osan mielestä yksiselitteisesti hyvin tärkeitä. Hinta, kotimaisuus ja palveluntarjoajan maine olivat tärkeitä tai hyvin tärkeitä. Annetuista vaihtoehdoista pienimmän painoarvon saivat kotimaisuus ja palveluntarjoajan maine. Tosin näitäkin suurin osa vastaajista piti tärkeänä tai erittäin tärkeänä.

Palautteen merkitys palveluidemme kehittämisessä

Kommenttien perusteella Tee-se-itse Kotisivut -palvelu tarvitsee kehitystä vastatakseen paremmin käyttäjien tarpeisiin. Olemme huomanneet päivitystarpeen palvelussa ja saatu palaute vahvisti käsitystämme. Pyrimme nyt nopeuttamaan jo aloitettua kehitystyötä, jotta uusittu palvelu olisi käytössä mahdollisimman pian.

Asiakaspalvelumme sai paljon kehuja ja kiitosta. Mukaan mahtui myös kehitysideoita palvelun parantamiseksi. Käymme palautteet huolellisesti läpi ja otamme ne huomioon asiakaspalvelua kehittäessämme.

Saatu palaute on meille hyvin tärkeää. Positiivinen palaute kertoo onnistumisista ja siitä, että olemme pystyneet auttamaan asiakkaitamme heidän liiketoiminnassaan. Saadut parannusehdotukset auttavat meitä tunnistamaan kehittämistarpeet toiminnassamme.

Paljon kiitoksia kaikille kyselyyn osallistuneille!