Turvallista kaupankäyntiä

Turvallista kaupankäyntiä

Asiakkaan oma verkkokauppapalvelin

Asiakkaan verkkokaupalla on oma tietoturvallinen Linux-palvelimensa, joka ei ole muiden asiakkaiden käytössä. Planeetta Internet valvoo palvelimen ja verkkokauppaohjelmiston toimintaa 24/7.

Palvelimella on käytössään oma julkinen kiinteä IP-osoitte. Maksuliikenne on vahvasti salattua eikä asiakkaiden luottokorttitietoja säilytetä kaupassa.

Fyysinen tietoturva

Planeetta Internetin turvallinen palvelinkeskus sijaitsee Helsingin Pasilassa. Palvelinkeskustila täyttää Viestintäviraston vaatimukset A-luokan laitetiloille (tärkeät tilat, Viestintävirasto 48 B/2004 M).

Palvelinkeskuksessa on keskeytymätön virransyöttö, jossa on varajärjestelmät ja verkkotason valvonta. Varmistettu dieselgeneraattori ja vara-akusto kykenevät pitämään laitesalin virransyötön vakaana pitkienkin sähkökatkosten aikana. Ilmastointijärjestelmä on kahdennettu ja se takaa sovitut olosuhteet laitesalissa.

Palvelinkeskuksessa on itsenäisesti toimivat, eristetyt ja kahdennetutpalonestojärjestelmät. Palohälytys on ohjattu suoraan hälytyskeskukseen. Kuluntarkkailujärjestelmä on varustettu liiketunnistimin ja kameravalvonnalla. Murtosuojatussa tilassa on hälytysjärjestelmä ja vartiointipalvelut. Laitteet on sijoitettu lukittuihin laitekaappeihin, joihin pääsy on rajoitettu ja valvottu.

Palvelinlaitteisto

Kaikki Planeetta Internetin palvelut tuotetaan vaativaan palvelinkeskuskäyttöön suunnitellulla palvelinlaitteistolla. Modernit blade- eli korttipalvelimet ylläpidetään korttipalvelinkehikoissa, joissa kaikki keskeytymättömälle toiminnalle kriittiset komponentit, kuten virtalähteet, jäähdytys ja tietoliikenne, on kahdennettu.

Verkkoinfrastruktuuri

Palvelimet kytkeytyvät internetiin Planeetta Internetin kahdennettujen reitittimien kautta. Reitittimet kytkeytyvät edelleen kolmen eri runkoverkko-operaattorin verkkoihin. Yhteyskapasiteetti on sekä kotimaahan että ulkomaille yhtä suuri. Jaettua yhteyskapasiteettia on käytössä useita gigabittejä sekunnissa ja sitä kasvatetaan aina tarpeen mukaan.