Soita asiantuntijoillemme 010 5251 440

Incremental Build -projekti

Incremental Build -projektit

Budjetti kannattaa kohdentaa pitkällä aikavälillä oikeisiin asioihin. Vaiheistus tukee myös dataohjautuvuutta.

Koska haluamme tehdä verkkopalveluita, joilla on tarkoitus ja tavoite sekä elinkaaren mittaista jatkokehitystä, projektimenetelmämme on Incremental Build, joka on eräänlainen evoluutio-ajattelumalli.

Modulaarinen ja priorisoitu, elinkaarelle vaiheistettu täydentävä jatkokehitys tuottaa kokemuksemme mukaan parhaan ja kestävimmän lopputuloksen. Myös kustannustehokkuuden kannalta budjetti kannattaa tietenkin kohdentaa pitkällä aikavälillä oikeisiin asioihin.

Vaiheittainen eteneminen myös tukee dataohjautuvaa päätöksentekoa, kun toimenpiteiden vaikutus voidaan yksilöidä ja todentaa.

Ajassa mukana pysyvä, palautteeseen ja muutoksiin ketterästi reagoiva palvelu pitää ylläpitäjät ja loppukäyttäjät tyytyväisinä – ja on myös kestävä referenssi palveluntarjoajalle.

Huonoin tapa tehdä verkkopalvelu:

Jättiprojekti kymmenen vuoden välein – projektin ratkaisut vanhenevat jo pitkään kestävässä määrittelyvaiheessa tai vähitellen julkaisun jälkeen. Toimintaympäristön muutoksiin, palautteeseen tai yleiseen kehitykseen ei ole mahdollista reagoida, koska budjetti kulutettiin jättiprojektiin. Palvelu pölyttyy nopeasti ja siihen ollaan tyytymättömiä. Seuraava projekti on taas iso ja uuvuttava, huonoin lopputuloksin.

Vertauskuva: parturissa käynti vain kerran vuodessa; hetken siisti, muutoin ruokoton.