Usein kysytyt kysymykset laskutuksesta

En pysty maksamaan laskua eräpäivään mennessä. Onko eräpäivää mahdollista siirtää?Olen saanut sähköpostilla muistutusviestin avoimesta laskusta, vaikka olen sen jo maksanut. Miksi?
Olen saanut laskun Visma PPG Oy:ltä. Onko laskuni laitettu suoraan perintään?
Olen saanut perintäkirjeen. Mitä tehdä?
Milloin olen yhteydessä Visma PPG Oy:hyn ja milloin Planeetta Internet Oy:hyn?
Miten otan yhteyttä Visma PPG Oy:hyn?
Sain Visma PPG Oy:ltä kirjeen, mutta en ole koskaan saanut alkuperäistä laskua. Mitä voin tehdä?
En halua maksaa laskua, sillä minulla on reklamoitavaa siitä. Miten toimin?
Olen irtisanonut palveluni, mutta minulle on tullut uusi lasku. Miksi?


En pysty maksamaan laskua eräpäivään mennessä. Onko eräpäivää mahdollista siirtää?

Kyllä on. Eräpäivän siirrosta veloitetaan viiden euron siirtomaksu. Jos haluat, että eräpäivää siirretään, niin otathan yhteyttä mahdollisimman pian laskuttajaamme Visma PPG Oy:hyn, puh. 02 4365740 (Ma – Pe: 8:00 – 16:00)


Olen saanut sähköpostilla muistutusviestin avoimesta laskusta, vaikka olen sen jo maksanut. Miksi?

Laskutusjärjestelmämme viive on noin kolme pankkipäivää. Tästä johtuen järjestelmämme saattaa lähettää asiakkaillemme automaattisen muistutusviestin, vaikka lasku olisikin jo maksettu.


Olen saanut laskun Visma PPG:ltä. Onko laskuni laitettu suoraan perintään?

Ei ole. Laskutuksemme on ulkoistettu Visma PPG Oy:lle, ja jo ensimmäinen lasku lähtee asiakkaillemme heidän toimestaan. Jos lasku näkyy avoimena vielä noin 14 vuorokautta eräpäivän jälkeen, lähettää Visma PPG Oy muistutuslaskun, johon on lisätty muistutuskulu ja viivästyskorko.

Mikäli lasku muistutuksista huolimatta jää maksamatta, siirtyy se automaattisesti Visma PPG Oy:n järjestelmässä perintään.


Olen saanut perintäkirjeen. Mitä tehdä?

Lasku on hyvä maksaa mahdollisimman pian kirjeessä olevilla tilisiirtotiedoilla, kuitenkin viimeistään eräpäivään mennessä. Jos et pysty maksamaan laskua kerralla, kannattaa olla yhteydessä Visma PPG Oy:hyn, ja sopia heidän kanssaan uudesta maksuaikataulusta. Voit myös asioida verkossa osoitteessa: https://www.vismappg.fi/palvelu
Kirjautumistunnuksen löydät saamaltasi laskulta.


Milloin olen yhteydessä Visma PPG Oy:hyn ja milloin Planeetta Internet Oy:hyn?

Visma PPG Oy huolehtii laskun maksuun liittyvistä asioista, ja Planeetta Internet Oy laskun sisältöön liittyvistä asioista.


Miten otan yhteyttä Visma PPG Oy:hyn?

Voit joko soittaa, tai asioida Visma PPG:n verkkopalvelussa.
Asiakaspalvelu: 02-4365740 (Ma – Pe: 8:00 – 16:00)
Verkkopalvelu:https://www.vismappg.fi/palvelu
Kirjautumistunnuksen löydät saamaltasi laskulta.


Sain Visma PPG Oy:ltä kirjeen, mutta en ole koskaan saanut alkuperäistä laskua. Mitä voin tehdä?

Voi olla, että ajantasainen osoitteesi ei ole ollut tiedossamme, tai posti on kadonnut matkalla. Ilmoitathan meille uuden osoitteesi, sillä emme saa tietoja mistään automaattisesti. Osoitteenmuutos kannattaa aina tehdä kirjallisesti osoitteeseen osoitteenmuutos@planeetta.fi tai kotisivuiltamme löytyvällä lomakkeella.

Jos alkuperäinen lasku ja maksumuistutus ovat menneet vanhaan osoitteeseesi, sinun on yleensä näissäkin tapauksissa maksettava laskun lisäksi mahdollisesta perinnästä syntyneet kulut.

Osoitteenmuutoksesta ilmoittaminen on aina asiakkaan vastuulla.


En halua maksaa laskua, sillä minulla on reklamoitavaa siitä. Miten toimin?

Ota yhteyttä heti laskun saatuasi Planeetta Internet Oy:n laskutukseen laskutus@planeetta.fi tai reklamaatio@planeetta.fi. Reklamaatiossa on kerrottava tarkka tieto niistä asioista, joista pyydetään oikaisua tai selvennystä.

Reklamaatio on tehtävä aina kirjallisesti.


Olen irtisanonut palveluni, mutta minulle on tullut uusi lasku. Miksi?

Joskus irtisanomisen käsittely ja laskun lähettäminen saattavat mennä päällekkäin. Lasku hyvitetään, mikäli irtisanominen on tullut ajoissa sopimusehtoihin nähden. Vahvistamme irtisanomiset aina sähköpostilla, jossa kerrotaan, miten mahdollisten avointen laskujen suhteen toimitaan.

Huomioithan, että vain kirjallinen irtisanominen kelpuutetaan. Kaikki irtisanomiset arkistoidaan Planeetta Internet Oy:n järjestelmään. Tarpeen vaatiessa ne löytyvät eri hakukriteereillä kuten asiakasnumerolla, verkkotunnuksella, palvelulla tai lähettäjän sähköpostiosoitteella.

Jos irtisanomista ei löydy, tulee asiakkaan osoittaa meille, että irtisanominen on lähetetty kirjallisena määräaikaan mennessä. Jos kirjallista irtisanomista ei ole tehty, tulee asiakkaan maksaa uusi lasku, jonka jälkeen irtisanominen astuu voimaan automaattisesti sopimusehtojemme mukaisesti.