Let’s Encrypt käyttöönotto

SSL-sertifikaatin käyttöönotto on nykyään perusteltua jo kaikilla kotisivuilla, eikä vain sivustoilla jotka käsittelevät luottamuksellisia tietoja. Voit tutustua SSL-sertifikaattiin ja sen hyötyihin tarkemmin blogissamme. Tässä ohjeessa neuvomme kuinka saat ilmaisen Let’s Encrypt -sertifikaatin käyttöön palveluissamme.

1. Kirjaudu sisään Planeetan hallintapaneeeliin Omat palvelusi -sivuilta ja valitse muokattava palvelu oikeasta yläkulmasta ”Subscription”-pudotusvalikosta.

2. Klikkaa palvelusi etusivulta ”Let’s Encrypt” -painiketta

3. Varmista, että sähköpostiosoite-kentässä on käytössäsi oleva sähköposti ja ruksi kohta ”Include a ”www” subdomain …”. Näin saat suojattua osoitteesi juurimuodon ja www-muodon (esim. yrityksesi.fi ja www.yrityksesi.fi). Paina tämän jälkeen ”Asenna”.

4. SSL-sertifikaatti on nyt asennettu palveluusi. Tarkista sertifikaatin toimivuus avaamalla uusi selain ja kirjoita selaimen osoitekenttään sivustosi osoite suojatulla https-etuliitteellä: esimerkiksi https://www.planeetta.net. Mikäli suojattu osoite pysyy käytössä, eikä uudelleenohjaa sinua suojaamattomaan muotoon (http://), voit jatkaa ohjetta ja edetä https-ohjauksen pakotukseen.

Mikäli https-protokolla ei pysy käytössä vaan uudelleenohjaantuu http-muotoon, on sivustosi asetuksissa määritetty tiukempia pakotuksia jotka tulee korjata ennen kuin voit ottaa https-pakotuksen käyttöön. Pakotuksen asettaminen voi aiheuttaa ongelmia sivustosi näkyvyydessä. Ota yhteyttä asiasta sivustosi tekijään tai tekniseen ylläpitäjään.

5. Saat otettua https-protokollan pakotetusti käyttöön klikkaamalla palvelusi etusivulta ”Isännöintiasetukset”-painiketta.

5. Ruksi ”Suojaus”-otsikon alta ”Pysyvä SEO-safe 301 ..” ja paina sivun alalaidasta ”OK”. Tämän jälkeen kaikki suojaamattomat http-pyynnöt ohjaantuvat aina pakotetusti https-suojattuun osoitteeseesi.

7. Https-pakotus on nyt asetettu ja sivustosi avautuu aina suojatussa muodossa. Voit kokeilla sertifikaatin ja pakotuksen toimintaa vierailemalla sivustollasi.

Huom! Mikäli hallintapaneelissasi ei ole näkyvillä Let’s Encrypt-painiketta tai HTTPS-pakotuksen asettaminen ei onnistu, ole yhteydessä asiakaspalveluumme asian ratkaisemiseksi.