Soita asiantuntijoillemme 010 5251 440

Analytiikka, SEO ja SEM

Analytiikka, SEO ja SEM

Verkkopalveluiden mitattavuus on muihin kanaviin verrattuna ylivertainen. Mutta ehditkö pitää silmällä kävijätrendejä ja reagoida niihin? Asiantuntijamme auttavat monella tasolla.

Web-analytiikka: Verkkopalvelun käyttäjien määrä ja käyttäytyminen palvelussa tilastoidaan ja raportoidaan esimerkiksi Google Analytics -palvelussa. Kävijöiden  ymmärrys ohjaa palvelun kehitystä.

SEO: Search Engine Optimization, hakukoneoptimointi. Kävijöiden määrän ja laadun parantamiseen tähtäävät ohjelmalliset ja sisällölliset toimenpiteet, joilla hakukonelöytyvyys ja hakutulossijoitukset paranevat.

SEM: Search Engine Marketing, hakukonemarkkinointi. Haluttuja hakuosumasanoja voi myös ostaa ja nostaa siten hakutulossivun kärkeen. Oleellista on seurata, analysoida ja tehostaa hakutermejä pitkäjänteisesti.

Analytiikka haltuun

Jos isompiin ponnisteluihin ryhtyminen arveluttaa, on hyvä selvittää itselleen verkkopalvelunsa nykytila ja mitä toimia se ohjaa priorisoimaan. Eräänlainen SEO:n kevytversio on analytiikkaraportti kehitysehdotuksilla täydennettynä.

Kompakti raporttimme antaa selkokielisen  yleiskuvan verkkopalvelun tilasta analytiikan valossa. Lisäarvo itse tehtyyn analyysiin verrattuna on asiantunteva näkemyksemme vastaavien verkkopalveluiden tyypillisistä tuloksista ja suositeltavista toimenpiteistä.

SEO – hakukoneoptimointi

Verkkopalvelun hakukonelöytyvyys paranee ajan, sisältötyön ja ohjelmointitoimenpiteiden myötä. Hakukone on tyypillisesti merkittävin uusien kävijöiden tuoja. Hakukonelöytyvyys oikeilla termeillä onkin verkkopalvelun elinehto

Löytyvyyden parantamiseksi ja konversion tehostamiseksi (löytyminen etenkin halutuilla sanoilla, ei vain brändin sanoilla) olemme konseptoineet määrämuotoisen hakukoneoptimointi-projektimallin. Sinun tarvitsee vain määrittää kilpailijat/verrokit sekä tärkeät avainsanat vertailuun.

Hakukoneoptimointiprojekti sisältää:

  • Kilpailija- ja hakusana-analyysin ja -vertailun
  • Välittömiä ohjelmointitoimenpiteitä
  • Suosituksia toimenpiteistä, joihin asiakkaan tulee ottaa kantaa
  • Ohjeistuksia rakenne- ja sisältöratkaisuihin
  • Kattavan raportin

SEM – hakukonemarkkinointi

Jos ns. orgaaninen hakulöytyyvyys on kunnossa, mutta kilpailu on ankaraa – tai hakulöytyvyyttä on erityisen vaikea parantaa (esimerkiksi johtuen geneerisistä brändisanoista) – saatetaan tarvita hakukonemarkkinointia.

Asiantuntijamme suunnittelee, toteuttaa, seuraa, jatkokehittää ja raportoi hakutuloksiin ostettavat hakutermit ja kuvaustekstit, asettamasi budjetin ja ajallisen keston puitteissa. Saat kuukausittain havainnollisen raportin hakumarkkinoinnin toimivuudesta.

Asiakkuuden hoito seurantakokouksilla

Puhumme silti mieluummin tavoitteista ja mahdollisuuksista. Kuuntelemme ja etsimme ratkaisuja, jotka ovat toteutettavissa. Sitten käärimme hihat – ja osallistamme asiakkaan mukaan suunnitteluun riittävän monessa kohdassa, jotta lopputulos olisi paras mahdollinen.

Säännöllisissä, vakiomuotoisissa seurantakokouksissa verkkopalvelun terveydentila tulee tarkistettua riittävän usein. Trendien mukaiset tai toimintaympäristön edellyttämät muutoshankkeet saadaan sisällytettyä suunnitelmiin: olipa sitten kyseessä vuositason projektibudjetin suunnittelu tai ketterää release-ajattelu.