Miksi verkkosivustosi kunnosta kannattaa pitää huolta?

Miksi verkkosivustosi kunnosta kannattaa pitää huolta?

Verkkosivuston rakentaminen vaatii aikaa ja vaivaa, siksi julkaisemisen jälkeinen huolenpito ja säännöllinen kehittäminen ovat sivuston menestyksen kannalta kriittisiä. Myös ajankohtainen sisältö pitää sivuston kiinnostavana ja houkuttelee sinne enemmän vierailijoita. Verkkosivusto ei ole siis koskaan täysin valmis vaan vaatii jatkuvaa huolenpitoa. Tässä on kolme syytä, miksi verkkosivustosta kannattaa pitää huolta.

3 tärkeää syytä verkkosivuston huolenpitoon

1. Tietoturva

Tietoturva tarkoittaa tiedon saatavuuden, luottamuksellisuuden ja eheyden ylläpitämistä. Sillä pyritään suojaamaan yritykselle tärkeät tiedot ulkopuolisilta. Tänä päivänä kasvavana uhkana verkossa ovat erilaiset tietoturvahyökkäykset, kuten verkosta tarttuvat haittaohjelmat, sivuston spammaus roskaposteilla tai käyttäjätietojen kerääminen, jotka voivat vaikuttaa haitallisesti verkkosivustosi toimivuuteen tai jopa liiketoimintaasi. Erityisesti pk-yritykset ovat yhä kiinnostavampia kohteita verkkorikollisille, sillä niiden käytössä on yhä enemmän verkossa toimivia liiketoimintaprosesseja. Verkkosivuston tietoturvasta huolehtiminen vaatii näin ollen säännöllistä päivitystä.

Esimerkiksi yksittäisestä lisäosasta löytyvä haavoittuvuus saattaa johtaa siihen, että koko sivusto päästään tyhjentämään tai sivustolle voidaan lisätä haittakoodia. Helmikuun puolivälissä tapahtui juuri tällainen tilanne, kun WordPressin ”ThemeGrill Importer” -nimisestä lisäosasta löytyneen haavoittuvuuden vuoksi useita sivustoja tyhjennettiin. Jos käytössä olisi ollut huolenpitopalvelu, tätä ei olisi tapahtunut.

2. Sivuston toimivuus

Siinä vaiheessa, kun markkinointikampanjasi on päällä ja huomaat, ettei yhteydenottolomake toimi eikä tarjouspyyntöjä tule sisään, ottaa varmasti päähän. Säästääksesi hermojasi nämä asiat kannattaa ennakoida ja varmistaa, että sivuston päivitykset ovat aina ajantasalla.

Sivuston toimivuudella tarkoitetaan myös sivuston nopeaa aukeamista sekä pöytäkoneella että mobiililaitteella. Hitauteen saattaa vaikuttaa mm. vanhentuneet ohjelmistot, liian isot kuvatiedostot, huonosti toimivat lisäosat tai esimerkiksi sivuille lisätty, väärin toteutettu chat-ominaisuus. Nopeudella on merkitystä mm. hakukoneoptimoinnissa. Jos sivusto aukeaa kovin hitaasti, yrityksesi ei välttämättä saa parasta näkyvyyttä.

3. Löydettävyys

Jotta potentiaaliset asiakkaat löytävät yrityksesi, on sen löytyminen hakukoneille tärkeää. Tämä koostuu monesta pienestä asiasta, jotka ovat karkeasti jaoteltuna sisältö ja tekninen toimivuus. Kun olet käyttänyt paljon aikaa ja vaivaa sivuston rakentamiseen sekä pitänyt huolen hakukoneoptimoinnista olisi harmittavaa, jos kaikki se työ valuisi hukkaan siksi, että sivuston teknistä päivistystä ei ole tehty eikä se sen vuoksi nouse hakutuloksiin. Kun sivuston tekninen ja sisällöllinen optimointi ovat kunnossa, voit panostaa myös hakukonemarkkinointiin (SEM).

Kuka vastaa sivustosi huolenpidosta?

Vaikka WordPress-sivujen päivittäminen on yleensä helppo juttu, voi toisinaan ilmestyä ongelmia, jolloin omat taidot eivät riitä asian korjaamiseen. Tai sitten oma ajankäyttö kohdistuu muihin tärkeämpiin tehtäviin, jolloin ei vain ehdi pitää huolta tästäkin asiasta. Jos tähän ei yrityksen sisältä löydy sopivaa vastuuhenkilöä, kannattaa harkita huolenpidon ulkoistamista.

Verkkosivuston ylläpito on jatkuvaa kehitystyötä, jolla pyritään parantamaan käytettävyyttä, lisäämään myyntiä ja pitämään hakkerit loitolla. Mitä paremman kokemuksen saat tarjottua sivustosi vierailijoille, sitä paremmin myös liiketoimintasi kasvaa. Verkkosivuston ajantasaisuudesta huolehtimisen voit antaa meidän hoidettavaksi, yhdessä voimme kehittää sivustoasi yhä paremmaksi ja sinä voit olla huoleti.

WordPress-sivut vaativat säännöllistä ylläpitoa. Huolenpitopalvelulla siirrät meille vastuun WordPress-sivustosi toimivuudesta, tietoturvasta ja päivityksistä. Taustalla tapahtuvan ennaltaehkäisevän ylläpidon lisäksi autamme, neuvomme ja reagoimme häiriötilanteisiin vankalla ammattitaidolla.

TUTUSTU WORDPRESS-HUOLENPITOON