Mainosta palvelujasi Googlen hakutuloksissa

Mainosta palvelujasi Googlen hakutuloksissa

Tehokkain tapa saada ostoaikeissa oleva asiakas sivustollesi ostoksille on löytyä ensimmäisten joukosta hakutuloksista. Joissain hauissa on hyvin vaikeaa nousta orgaanisissa hakutuloksissa ensimmäiselle sivulle. Ratkaisu tähän on tehdä hakusanamainontaa ja saada näin mainoksesi näkyville. Kun mainonnan kautta liikenne sivustollesi kasvaa, auttaa se myös orgaanista näkyvyyttäsi.

Kuinka hakusanamainonta toimii?

Hakusanamainonta perustuu huutokauppaan, jossa jokaisen haun yhteydessä syntyy uusi huutokauppa liittyen avainsanaan (hakusana). Mainoksesi kilpailee toisia mainoksia vastaan ja lopullinen huutokauppa määrittää mainosten näytön ja sijainnin hakutuloksissa.

Huutokaupan tulokseen vaikuttaa päiväbudjettisi, hinnoittelustrategia, maksimi klikkauskohtainen hinta, laatupisteet, mainoksen osuvuus ja odotettu klikkausprosentti. Lopullinen hinta määräytyy huutokaupassa ja maksat vain käyttäjät klikkaavat mainostasi. Hakumainokset näkyvät Googlen hakutuloksissa ennen orgaanisia hakutuloksia sekä niiden jälkeen ja ne on eroteltu hakutuloksista “mainos” -merkinnällä.

Miten aloitat hakusanamainonnan?

Hakusanamainonta tulee aina aloittaa hakusanojen selvittämisestä eli  avainsana-analyysistä. Analyysin avulla selvitetään mainonnassa käytettävät hakusanat ja niiden keskimäärinen hakujen määrä kuukaudessa sekä hintarvio klikkauksille. Kun analyysi on tehty, luodaan kampanja ja mainosryhmät, lisätään avainsanat vastaamaan oikeita mainosryhmiä ja luodaan mainosryhmille omat mainokset.

Hakusanamainonnan työkalu Google Ads on helposti otettavissa käyttöön, mutta hallinta vaatii perehtymistä ja kokemusta. Helpoin tapa päästä alkuun on ostaa kampanjan perustaminen asian osaavalta kumppanilta.

Jos haluat aloittaa tuloksellisen hakusanamainonnan ja saada parhaan mahdollisemman tuloksen ota meihin yhteyttä!

TUTUSTU LISÄÄ HAKUKONEMARKKINOINTIIN