Vinkkejä kotisivujen hakukoneoptimointiin

Vinkkejä kotisivujen hakukoneoptimointiin

Edellisessä blogissa kävimme läpi sanoja, joilla kotisivusi tulisi nousta Googlen hakutuloksiin. Seuraavaksi tutustumme minne kaikkialle sanat tulisi kotisivuilla sijoittaa, jotta saamme mahdollisimman korkean sijoituksen hakutuloksissa.

Sijoita tärkeimmät sanat näihin kohtiin:

1. Lisää hakusanoja sivun otsikkoon

Sivun otsikko (title) näkyy selaimen välilehdessä ja otsikkona hakukoneiden hakutuloksissa. Lisää otsikkoon sivun tärkeimpiä hakusanoja. Otsikon tulisi olla myös houkutteleva, jotta sitä klikattaisiin hakulistauksessa.

2. Sisällytä hakusanoja kuvaustekstiin

Kuvausteksti (description) näkyy hakukoneen hakutuloksissa sivun otsikon alla. Kuvaustekstissä voit kuvata sivua lyhyesti. Google-haussa käytetyt sanat näytetään kuvaustekstissä korostettuna.

3. Käytä hakusanoja sisällön otsikoissa

Sijoita tärkeimmät hakusanat otsikoihin. Otsikoiden optimointi on sekä hakukoneita, että sivustolla vierailevia varten. Otsikoita ja tekstiä silmäilemällä kävijä päättelee vastaako sivu siihen mitä hän etsii ja tekee päätöksen: lukeeko hän pidemmälle vai palaako takaisin hakuun.

4. Käytä hakusanoja tekstisisällöissä

Lisää hakusanoja sivuille luonteviin kohtiin. Sanoja ei pidä lisätä kuitenkaan liikaa, sillä turha toisto voi jopa laskea sijoitusta hakukoneissa. Sopiva määrä on käyttää yhtä hakusanaa 3-5 kertaa yhdellä sivulla. Tekstin tulisi olla luonnollista ja hakusanojen taivutusmuotoja voi käyttää normaalisti.

5. Kuvien kuvailutekstit

Kuvien kuvailutekstillä (alt-teksti) kerrotaan hakukoneelle mihin aihealueeseen kuva liittyy. Kun hakusanoja sisällyttää kuvailutekstiin, kuvat löytyvät käytetyillä sanoilla myös hakukoneiden kuvahauissa. Teksti näytetään selaimessa kuvan paikalla tilanteessa, jossa kuvan lataaminen jostain syystä epäonnistuu.

6. Hakusanojen lisääminen osoitepolkuihin

Osoitepoluissa (url) kannattaa käyttää sivun tärkeimpiä hakusanoja. Esimerkiksi tuotesivun osoitteeksi kannattaa määrittää tuotteen nimi ja tuoteryhmä. Osoitteissa ei voi käyttää välilyöntejä tai erikoismerkkejä, vaan ne kannattaa korvata esimerkiksi viivalla. Myös ääkkösiä ja isoja kirjaimia tulee välttää.

Tekemäsi muutokset vaikuttavat viiveellä

Tekemäsi muutokset eivät vaikuta hakuihin heti, vaan ne astuvat voimaan kun hakukone seuraavan kerran käy läpi kotisivusi sisällöt. Tähän voi mennä muutamasta päivästä pariin viikkoon.

Jos käytössäsi on Planeetan kotisivukone, voit tehdä yllä kuvatut hakukoneoptimoinnit tämän ohjeen avulla.

Jos et tiedä mitä sanoja kotisivuillasi tulisi käyttää hakukoneoptimointiin, lue blogisarjan ensimmäinen osa.

Seuraavassa kirjoituksessa käyn vielä läpi muutamia vinkkejä hakukoneoptimointiin joilla voit nostaa kotisivujen hakukonesijoitusta.

Tutustu kotisivupalveluihimme

Sarjan osat:

Osa 1: Miksi kotisivut eivät näy Googlessa?
Osa 2: Vinkkejä kotisivujen hakukoneoptimointiin
Osa 3: Näin parannat kotisivujen Google-näkyvyyttä